1/52/53/54/55/5
wordpress.org

Για όσους γνωρίζουν, το WordPress δεν είναι άλλη μια κοινή εφαρμογή ανάπτυξης ιστολογίων (blogs).

Είναι ο νέος τρόπος σκέψης στο διαδίκτυο, μια έμπνευση για έκφραση και δημιουργία. Είναι πρωτοποριακό λογισμικό επικοινωνίας, οργάνωσης και μετάδοσης πληροφορίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το WordPress είναι ένα σύστημα δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων, ανοιχτού κώδικα, που επιτρέπει στον χρήστη να φτιάχνει websites με απλό και λειτουργικό τρόπο, να δημοσιεύει σε αυτό πληροφορίες και απόψεις και να συμμετέχει σε συζητήσεις με σχόλια των επισκεπτών του.

Μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, ή με χρήση των αναρίθμητων plugins που υπάρχουν για να επεκτείνουν τις δυνατότητες του. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι η φαντασία των webmasters.

Δείτε το βίντεο από την πρόσφατη συνέντευξη του Matt Mullenweg, που είναι από τους βασικούς δημιουργούς και προγραμματιστές ανάπτυξης του λογισμικού.

O Matt ξεκίνησε την προσπάθεια πριν από 4 περίπου χρόνια και έφτασε σήμερα το WordPress να χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 1.000.000 ιστολόγια!

Το Toplinks.gr ανήκει στους αμέτρητους φίλους του WordPress σε όλον τον πλανήτη, γι΄αυτό και του αφιερώνουμε την πρώτη μας δημοσίευση. 🙂


Share it! →

Επισκεφθείτε το wordpress.org


 
 
Διαβάστε επίσης:

  acrylic wallet
  Αποθηκεύστε τους κωδικούς σας με ασφάλεια.
  text2png.com
  Μετατρέψτε αυτόματα κείμενα σε εικόνες PNG.
Υπάρχουν 11 σχετικά Σχόλια
 1. alexandros

  01 Jul, 2007 @ 2:08 pm

  Η έκδοση 2.2.1 είναι πραγματικά φοβερή, χωρίς τα bugs της 2.2. Μόλις έστησα το καινούργιο μου website και δεν βλέπω την ώρα να το χρησιμοποιήσω. Με τη χρήση των widgets τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Κρίμα που ο Matt δεν πρόλαβε να φτιάξει και τα tags, αλλά υποσχέθηκε πως θα το κάνει στην επόμενη αναβάθμιση.

  Απάντηση
 2. Emperor

  01 Jul, 2007 @ 4:17 pm

  Ψάχνω για ένα plugin που να δημιουργεί links directory, όπως τα κλασσικά, του yahoo, του in.gr κλπ. μπορεί να βοηθήσει κανείς?

  Απάντηση
 3. stochastic
  Toplinks.gr

  01 Jul, 2007 @ 5:27 pm

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο ακριβώς. Υπάρχουν plugins που προσπαθούν να κάνουν κάτι παρόμοιο π.χ. δες αυτό

  Απάντηση
 4. nikos

  02 Jul, 2007 @ 3:10 pm

  Έχω δει κάποια blogs που το έχουν κάνει, χρησιμοποιώντας τις post categories ως κατηγορίες links και με κάποιο hack τις εμφανίζουν σε 2 οι 3 στήλες στον κύριο χώρο της σελίδας, όχι σε sidebar. Αν βρω κάποιο link θα ξαναγράψω σχόλιο

  Απάντηση
 5. nikos

  03 Jul, 2007 @ 4:30 pm

  To link για το plugin που εμφανίζει τις κατηγορίες σε περισσότερες από 1 στήλες: κλικ εδώ

  Απάντηση
 6. nasos

  05 Jul, 2007 @ 4:19 pm

  Ψάχνω ένα plugin με το οποίο να μπορώ να κάνω redirections από κάποιες σελίδες του site μου σε άλλα sites που έχω, κατευθείαν, χωρίς να κάνουν οι επισκέπτες κλικ σε κάποιο link. Ξέρει κανείς τίποτε σχετικό;

  Απάντηση
 7. zeus
  Toplinks.gr

  05 Jul, 2007 @ 7:20 pm

  Υπάρχει ένα εξαιρετικό plugin που κάνει αυτά που θέλεις αλλά και πολύ περισσότερα. Θα το βρείς εδώ.

  Απάντηση
 8. karnick

  20 Jul, 2007 @ 2:21 am

  Θέλω να μεταφέρω το site μου από ένα server σε έναν άλλο, γιατί θα αλλάξω host. Δεν είμαι σίγουρος πως να το κάνω αυτό, και οι οδηγίες που έχουν στο site του wordpress νομίζω πως είναι πολύ γενικές. Υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει και να μπορεί να με βοηθήσει;

  Απάντηση
 9. zeus
  Toplinks.gr

  20 Jul, 2007 @ 8:46 am

  Η μεταφορά από τον ένα server στον άλλον είναι λίγο περίεργη ιστορία. Ενώ είναι απλή ως διαδικασία, εντούτοις θα πρέπει να προσέξεις κάποια πραγματάκια, κυρίως ως προς τα permalinks, το relative path που χρησιμεύει στα uploads και σε κάποια plugins, και φυσικά θα περιμένεις 24-72 ώρες ώστε το domain σου να ‘βλέπει’ τον καινούργιο server σωστά. Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε ΠΡΩΤΑ κάνε backup στη βάση δεδομένων και τα αρχεία σου, και μάλιστα σε 2 αντίγραφα για να βεβαιωθείς ότι δεν θα χαλάσει το ένα.

  Ένα πολύ καλό site με απλές οδηγίες και συμβουλές για το wordpress είναι αυτό.

  Απάντηση
 10. karnick

  22 Jul, 2007 @ 6:26 pm

  Τελικά νομίζω πως τα κατάφερα! Σ΄ ευχαριστώ πολύ zeus για το link ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμο. Με βοήθησαν και λίγο στο wordrpess.org, διάβασα και κάποια πραγματάκια στο forum του wordpress.gr. Βέβαια τώρα έχω το λούκι να ελέγξω αν όλα είναι οκ, αλλά νομίζω πως θα το αντέξω.

  Απάντηση
 11. Formator

  03 Jan, 2010 @ 10:47 am

  Το WordPress 2.9 πραγματικά είναι φοβερό. Το καλύτερο CMS που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

  Απάντηση
Υπάρχουν 6 Trackbacks/Pingbacks
 1. 03 Jul, 2007 @ 6:39 pm
  Toplinks.gr

  wpzipper.com…

  Ένα site-εργαλείο, που θα λύσει τα χέρια σε όλους τους webmasters, χρήστες του WordPress.
  Πρόκειται για έναν μηχανισμό δημιουργίας zip αρχείων, που περ….

 2. 10 Nov, 2007 @ 8:00 pm
  Toplinks.gr

  freshpursuits.com/canvas…

  Ένα σημαντικό plugin για το WordPress, που προσφέρει στους webmasters την απόλυτη ελευθερία στην διαμόρφωση του website τους, χωρίς να χρειάζεται να γνωρ….

 3. 03 Feb, 2008 @ 2:44 pm
  Toplinks.gr

  wpthemesarchive.com…

  Μια σημαντική συλλογή από themes για το WordPress που περιλαμβάνει περισσότερες από 1300 προτάσεις για να διαμορφώσετε την εμφάνιση του προσωπικο…

 4. 03 May, 2008 @ 2:45 pm
  Toplinks.gr

  wpwp.org…

  Σίγουρα το Google Analytics είναι η πιο αξιόπιστη εφαρμογή μέτρησης επισκεψιμότητας για websites, αλλά μέχρι στιγμής έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα: Δε…

 5. 14 May, 2008 @ 2:45 pm
  Toplinks.gr

  fluency admin…

  Αν χρησιμοποιείτε το WordPress στο website ή το blog σας, και πρόσφατα κάνατε αναβάθμιση στην έκδοση 2.5.x τότε σίγουρα θα σας πήρε λίγο χρόνο για να σ….

 6. 26 Jan, 2010 @ 4:05 pm
  Toplinks.gr

  wordpressfoundation.org…

  Τα τελευταία χρόνια το λογισμικό ανοιχτού κώδικα (open source software) εξελίσσεται με αλματώδη βήματα. Ένα σπουδαίο παράδειγμα είναι το δημοφιλές WordPress. Αναπτύσσεται συστηματικά υπό την άδεια GPL που διασφαλίζει τη ελεύθερη και δωρεάν χρήση του απ…

Γράψτε το σχόλιό σας:
Όνομα:
Απαιτείται
Email:
Απαιτείται, δεν θα δημοσιοποιηθεί
Website:
Ξεκινήστε με http://
Σχόλιο: